vrijdag 23 augustus 2013

Literaturia dag 8: A.L. Snijders en Joubert Pignon (Dag 2 van de ZKV-marathon)

Gisteravond was de Zeer Korte Verhalen-marathon van de heren Snijders en Pignon om half elf voltooid: twee dagen, tweeëntwintig sessies van twintig minuten, 260 ZKV’s en 450 betalend bezoekers. Een geweldig succes.
Los van de cijfertjes was ook de tweede dag er een om door een ringetje te halen. De beide Verhalenvertellers van Bovengemiddelde Lengte kwamen gaandeweg nog nauwelijks de tropische container uit, omdat er slechts tien minuten tussen de voorleesrondes zat. Het deerde ze ogenschijnlijk niet, al waren de ‘buitenbiertjes’ zeer welkom. Het publiek was steevast lyrisch en een enkeling spoorde voor de container spontaan mensen aan om toch vooral een sessie mee te maken.
De voorstelling van tien uur, de laatste uit de serie, werd bezocht door 27 mensen die de finish van de marathon graag wilden meemaken. Voldaan maar moe, zoals dat heet, kwamen de leesatleten daarna  voor de laatste maal uit de container. Omdat de Literaturia-locatie bij iedere voorstelling compleet uitverkocht was, is het niet gelukt een sfeerimpressie te filmen. Voor de gelegenheid draaiden Snijders en Pignon gistermiddag warm in de Literaturia-container en die speciale ‘voor-wie-er-niet-bij-kon-zijn-voorstelling’ bekijk je hier.

Geen opmerkingen: