zondag 11 augustus 2013

Laatste nieuws Literaturia: meer namen, meer literatuur, meer poëzie

Met minder dan een week te gaan, zijn ook de laatste details bekend van het literaire en poëtische programma van Noorderzon.
Literaturia begint op donderdag 15 augustus met een speciale editie van Kantoorpoëzie. Vanaf 21 uur kun je terecht in de Desdemona-tent voor optredens van Coen Peppelenbos, Rodaan Al Galidi, Roel Weerheijm, Maarten van der Graaff, Daniël Vis, Eva Zweens en Wilke Jansen. Muziek is er van Willie Darktrousers en Swinder. Dat maakt dorstig en daarom is de bar de hele avond open.
Kaarten voor Kantoorpoëzie kosten niets, maar moeten even worden afgehaald bij de Noorderzon voorverkoop afhaalbalie: het Grand Theatre, waar je dan meteen een kopje koffie kunt drinken bij de sympathieke heren van het Koffiestation.
Op de eventpagina van Kantoorpoëzie staat het allerlaatste nieuws.

Literaturia wordt op zaterdag 24 augustus afgesloten met de verkiezingsavond van de Kinderdichter van Groningen. Deze spannende avond wordt omlijst met optredens van de Poetry Circle Groningen en Dame Flux. De presentatie is weer in handen van kinderboekenschrijfster Mariken Jongman. De jury bestaat uit voorzitter Gijs Lensink (directeur van RTV Noord), Mieke Ruigrok (Openbare Bibliotheek), Eva Lenis (Kinderboekhandel), Sifra Kramer (de huidige Kinderdichter van Groningen) en Didy Ruigrok (docente Nederlands).

Kinderen hoeven zich tijdens Noorderzon niet te vervelen: van vrijdag 16 tot en met zaterdag 24 augustus kunnen zij op de Speelweide op Woordsafari, een poëtische expeditie langs watervallen en jachtvelden, dwars door de donkere jungle en via de rimboe roetsj naar de fotofari van ome Arie. Uiteindelijk belanden de avonturiers bij de jungledichters van dienst die samen met de kinderen een jungle logboek maken, met een speciaal gedicht.
De jungledichters zijn Jannes Heidinga, Obe Alkema, Mathilde Kuijper, Angélique Boter, Mariken Jongman, Arjen Boswijk en Machteld Brands. De Woordsafari is er iedere dag tussen 14 en 18 uur. In het weekend van 13 tot 18 uur.

Geen opmerkingen: