maandag 19 augustus 2013

Literaturia dag 4: Middag van het Debuut en de Woordsafari

De Desdemona tent, stralend als altijd, was gisteren het decor van De Middag van het Debuut: drie debutaten van uitgeverij Atlas/Contact, te weten Sabine van den Berg, Bertram Koeleman en Frederique Schut, vertelden over de eerste schreden: het manuscript, het proces, het contact, de samenwerking met de redacteuren tot en met de daadwerkelijke uitgave van het boek. Zij werden geflankeerd door de redacteuren Sander Blom en Tilly Hermans.
Het werd een boeiende middag met mooie verhalen, interessante voordrachten en een gretig publiek. Na afloop bleef iedereen gezellig hangen en werden de mensen van Atlas/Contact geheimtips en aanwijzingen ontfutseld.
Intussen aan de andere kant van het festivalterrein stonden er dikke rijen voor de Woordsafari, het KidsLiteraturia-programma op het Speelveld. Sinds afgelopen vrijdag zijn de zes containers open voor alle avontuurlijke kinderen van Noorderzon en sindsdien zijn er al 340 Jungle Logboeken gemaakt: kinderen die op Woordsafari gaan verzamelen onderweg woorden en symbolen in hun vlindernetje en komen via de Fotofari van Ome Arie uit bij twee dichters. Met hen maken de kinderen een gedicht over hun avonturen en krijgen zij een officieel Jungle Logboek, met actiefoto en het gedicht.
De Woordsafari is er nog tot en met komende zaterdag. Daarna gaat het op tournee: de Woordsafari is al voor twee andere gelegenheden besproken.
Terug naar de ‘grote’ Literaturia: de uitverkochte avondvoorstelling in de Desdemona-tent, ‘Waar beren drinken’ van Pignon en Leeuwis, ging vanwege ziekte helaas niet door. Hopelijk volgend jaar een herkansing.
Vanmorgen verscheen in het Dagblad van het Noorden een artikel van Joep van Ruiten over het afgelopen Noorderzon-weekend, mét een recensie van het optreden van P.F. Thomése en Tom America. (Na)genieten.

Geen opmerkingen: