vrijdag 16 augustus 2019

Literaturia dag 2: Literaire Floss Quiz

Dag 2 van Literaturia was mooi en het publiek trof het, voor het eerst in de gloednieuwe Desdemona-tent: een geweldige locatie met sfeer, notie en brille. Op het programma stond de speciale, literaire Floss Quiz; een beproefd recept in een nieuw jasje. Quizmaster Wabbesch Wabbesch, gestoken in een stemmig blauw kostuum, schotelde de aanwezige teams 36 vragen voor, variërend van rebussen tot zoekplaatjes, lokale vragen en 'raad het citaat'. Pittig, de aanwezigen hadden bepaald geen gemakkelijke avond.

Het mooie van de Floss Quiz is dat er genoeg prijzen te winnen zijn, voornamelijk chips, snoep en zoetigheid. Niet alleen de nummers 1 tot en met 3, maar ook de poedelprijs, speciaal voor het wat minder fortuinlijke team. Bij de prijsuitreiking was er nog enige hilariteit toen het gedoodverfde rode-lantaarnteam, de gelegenheidsploeg van Arno's Aperitief, tóch nog een ander team achter zich moest laten. Het team Writers Block, bestaand uit lokaal literair schrijftalent, kreeg de poedelprijs. De eerste prijs was voor La Sagrada Familia, een team dat de beschikking had over een luidruchtige universitair studente en een drietal innovatieve secondanten.

Uiteindelijk, en dat is zo sympathiek aan de Floss Quiz, worden alle prijzen gezamenlijk gedeeld en opgegeten. Het stukje verbroedering, na een felle maar eerlijke strijd, is wat de avond zo mooi maakt. Binnenkort weer 'gewoon' in het Grand Theatre. Deze editie was om niet licht te vergeten.

Geen opmerkingen: