donderdag 27 augustus 2015

Literaturia dag 6: Meindert Igor Pepr en Kesanova show

Wat een happening gisteravond aan de Leliesingel. In de Literaturia-container stond de Meindert Igor Pepr en Kesanova Show op het programma en dat beloofde alvast veel goeds.

De show is iedere maand te zien in de Kroeg van Klaas, maar voor een transformatie op Noorderzon-niveau draaien de heren hun hand niet om. De aanwezigen, met een recordaantal van 32 personen in de container, zagen Igor exotisch voordragen en zingen, Meindert razend voorlezen met zijn kenmerkende panache, Pepr in sneltreinvaart door zijn oeuvre gaan en keken naar de frivole fotostrips van De Kesanova. Onder meer, uiteraard, want het is een gevarieerde show zonder spoorboekje.

Een bijzondere ervaring, zo vatte een verraste bezoeker het naderhand samen. Hilarisch en dan ineens diepgaand, sprak een ander. Dit past wel bij Noorderzon, zei een derde. En dat klopt allemaal.

Filmtechnische gezien was het ondoenlijk om een videoverslag te maken: vanwege de lichtval van de beamer en de complete drukte (het publiek zat tot op dertig centimeter van het viertal) waren de filmbeelden niet meer dan een witte vlek met een aantal halve hoofden. Bovendien schudde het beeld bij iedere lach vanuit het publiek.

Daar komt nog iets bij: vanaf donderdag 10 september zijn de mannen weer maandelijks in de Kroeg van Klaas te zien en te horen, van top tot teen en prettig uitgelicht. Wie dus iets van ze wil zien, is van harte uitgenodigd om naar de Oosterweg 26 in Stad af te reizen. De heren gaan er ook dan weer volledig voor.

Geen opmerkingen: