zaterdag 23 augustus 2014

Literaturia dag 1: Groninger KALF-avond met Christine Otten, Ellen Deckwitz, Bert Wagendorp en Emma Curvers, de beelden

Gisteravond was de aftrap van Literaturia in de grote Spiegeltent, die voor de gelegenheid was omgebouwd tot een bar-met-podium. Op dat podium presenteerde Frank Heijnen met zijn kenmerkende gogme een avondje met auteurs van Atlas-Contact. KALF-avonden zijn een begrip in de hoofdstad en voor deze gelegenheid was het concept getransformeerd naar Noorderzon.
Christine Otten beet het spits af met multi-instrumentalist Jan Klug op saxofoon en patafoon, waarna Emma Curvers over haar nog te verschijnen debuutroman vertelde. Bert Wagendorp schoof aan voor een onderhoudende tweespraak en Ellen Deckwitz droeg haar gedichten voor zoals alleen zij dat kan. En doet.
Voor de break was er nog een hilarische literaire kennisquiz met prijzenpakket en na wat changementen in de vochthuishouding der aanwezigen kwam de karavaan nog eens voorbij.
De sfeer was goed, het publiek zeer aandachtig en de Amsterdammers gelukkig.
Een heel mooie aftrap van Literaturia op Noorderzon, die eigenlijk in de middag al was begonnen op de Speelweide, met KidsLiteraturia: het Paard van de Prinses is al door veel kinderen keer mee op reis genomen.
KALF-avond gemist? Kijk de video-impressie van het optreden van Christine Otten met Jan Klug en Ellen Deckwitz.

Geen opmerkingen: