zaterdag 19 augustus 2017

Literaturia dag 1: Winterjong

De tiende editie van Literaturia werd gisteravond met goede sfeer en een schitterende voorstelling geopend door Winterjong, het poëtisch-muzikale duo, bestaande uit zanger/verteller Boris de Jong en pianiste Jelke Smit.
In een intieme voorstelling die prachtig paste in de Desdemona-tent gingen de twee op zoek naar de schoonheid en de menselijkheid in het dierenrijk, om er gaandeweg achter te komen dat die er niet altijd bijster goed vanaf komen. De voorstelling reikte van hoop naar misantropie en eindigde uiteindelijk letterlijk in de soep.
Winterjong pakte op dwingende uitnodiging van Literaturia na vijf jaar de draad weer op, maar speelde alsof ze in die tussentijd niet weg waren geweest. Zoals Boris de Jong het verwoordde: "Tussen deze voorstelling en de laatste, nu vijf jaar geleden, zitten drie kinderen."
Met de voorstelling De Tragikomische Dierenriem keren ze voorzichtig maar met volle overtuiging terug op het podium. Winterjong is nog lang niet weg, en gisteren hebben ze het publiek en zichzelf daarvan overtuigd.
Twee fragmenten uit het programma voor vakantiegangers en thuisblijvers: Opnieuw en Soepgnoe.

Geen opmerkingen: