vrijdag 26 augustus 2016

Literaturia dag 7: Frank Westerman

De gezellige warmte houdt deze editie van Noorderzon in haar greep en ook Literaturia ontkomt er niet aan. Terwijl overdag de dames en heren van Kinderdierenfabriek Bunzel BV van KidsLiteraturia het hoofd met veel toewijding koel houden, gaat vanaf zeven uur het 'volwassen' Literaturia-programma van start in de container aan de Leliesingel, die zich schuilhoudt onder een rijtje bomen. Gaandeweg de avond wordt het aangenamer en gemoedelijker en is het beter uit te houden.
Gisteren ontving interviewer Han Borg de successchrijver Frank Westerman om te spreken over zijn nieuwe boek Een Woord Een Woord. In vier sessies, waarin steeds verschillende onderwerpen ter sprake kwamen, spraken de beide heren over Wijster, Smilde, IS en de slachtoffers van terreuroperaties. De container zat steeds tot de laatste stoel vol, met inachtneming van het tropenaantal zitplaatsen: de deuren die op een kier bleven en een snorrende ventilator brachten verkoeling.
De reacties waren positief: inhoudelijk interessant én de container was lekker koel, gezien de omstandigheden. Alles in orde dus, op de zevende dag van Literaturia.

Geen opmerkingen: