woensdag 24 augustus 2016

Literaturia dag 5: NoorderZlam


De zevende editie van de NoorderZlam, de noordelijke voorronde van het NK Poetry Slam, was gisteravond niet alleen geweldig, drukbezocht, warm en gevarieerd; het was ook de spannendste sinds jaren.
Bij de puntentelling aan het einde van de avond bleek de top 4 heel dicht bij elkaar te zitten: Sandy Bosmans en Yannick Moyson hadden beiden 14 stemmen, en de twee winnaars kwamen ieder uit op 15 stemmen: Anne-Fleur van der Heiden en Samira van der Loo zullen de afvaardiging vormen van de NoorderZlam op het NK.
In negen rondes namen de slammers het tegen elkaar op, steeds in drietallen. Aan het einde van iedere ronde stemde het publiek op zijn of haar favoriet en kwamen het volgende trio in de tropische Literaturia-container. Voor de aanwezigen was het vaak de eerste kennismaking met het fenomeen slam en de reacties waren positief. Dat maakt de NoorderZlam ieder jaar weer meer dan de moeite waard.
Voor wie er niet bij kon zijn, maar toch een idee wil hebben van de slam, volgen hier de rondes van Samira van der Loo, Anne-Fleur van der Heiden, Sandy Bosmans, Yannick Moyson, Philip Rozema, Jirke Poetijn, Bart van der Vinne, Luna Wicks en Esha Guy.

Geen opmerkingen: