woensdag 22 augustus 2012

NoorderZlam 2012 prooi voor slammer Jee Kast

De vierde editie van de NoorderZlam, de Noord-Nederlandse voorronde van het NK Poetryslam, is gisteravond gewonnen door Jee Kast. De sympathieke Brusselaar was in de spannende finale te sterk voor Meliza de Vries en Carla Kayiba, die respectievelijk tweede en derde werden.

Zes slammers traden aan in de Desdemona-tent die voor de gelegenheid was gevuld met meer dan vijftig juryleden: bij de NoorderZlam bepaalt het publiek wie er doorgaat naar de finale en wie uiteindelijk de NoorderZlam-beker mee naar huis neemt. Naast de uiteindelijke finalisten streden Juan-Carlos Goilo, Janneke Rinzema en Erika de Stercke voor een plaats bij de laatste drie.
Carla Kayiba, die in de voorronde verraste met een persoonlijk gedicht over een treinreis en daarmee een recordaantal stemmen binnenhaalde, legde het in de finale af tegen Meliza de Vries, die met sterke gedichten overtuigde.
Jurylid Luuk Verpaalen, die zoals ieder jaar samen met Jim Rotteveel achter de jurytafel zat, zei te hopen dat ze met een theatercoach aan de slag gaat: dan is ze onverslaanbaar. Jee Kast ging uiteindelijk met de hoofdprijs aan de haal: zijn gedichten waren poëtisch sterk en knap geconstrueerd en dat kon het publiek waarderen. Jee Kast zal de NoorderZlam in december van dit jaar vertegenwoordigen op het NK Poetry Slam in Utrecht.

Geen opmerkingen: