dinsdag 21 augustus 2012

Mooie Maandag doet naam eer aan: Literaturia op z'n best

Gisteren stonden er drie voorstellingen op het Literaturia-programma. Annemarie de Gee trapte af in een volle Desdemona tent met haar premièrevoorstelling Kamermensen. Begeleid door pianist Eelco Menkveld combineerde ze passages uit haar gloednieuwe debuutroman tot een prettige luisterervaring. Het overwegend vrouwelijke publiek reageerde enthousiast op de energieke voorstelling en ook vanaf het podium daalde een positieve vibe over de aanwezigen neer. De Gee bewees over veel inlevingsvermogen te beschikken en had zichtbaar plezier in haar spel. Kamermensen ligt vanaf nu in de boekhandel. Kijk hier voor een impressie.

De positieve vibe was ook aanwezig bij het tweede programma-onderdeel van de avond. De presentatie van het maatschappelijk-cultureel-satirische tijdschrft Oog Op Nederland vond plaats in een volle tent, met film, poëzie en cultuur. Hoogtepunten waren de haiku's van Koek Sparhaven en uitleg van het experiment waarbij twee mensen met dezelfde naam aan elkaar gekoppeld worden: het leverde een hilarisch relaas op over beveiliging met lavakaarsen, tenniswedstrijden op een oude computer en schilderijen van een blok beton. In het laatste nummer van Oog Op Nederland lees je er alles over. De haiku's van Sparhaven kijk je hier.

Eerder op de avond vond in de Brasserie van het Paleis de presentatie plaats van de poëziebundel 'Vertrek & Aankomst', met daarin 19 gedichten over de regiotram. Over het project lees je hier, het verslag van de avond is na te lezen op Literatuurlog van Coen Peppelenbos.

Geen opmerkingen: