woensdag 24 augustus 2011

Literaturia dinsdag: NoorderZlam

De derde editie van NoorderZlam was er eentje om in te lijsten. Het publiek had er zin in en zag acht slammers alle uithoeken van de poetryslam verkennen, van cabaretesk tot traditioneel en van geëngageerd tot absurd. Samen met de jury kozen zij door middel van een ingenieus wasknijpersysteem de beste vier slammers die in de finale om de beker en de eer streden: Irene Wiersma, Nic Castle, Fokko Beukema en Annegriet Wijchers.
Na een geweldig gastoptreden van Najiba Abdellaoui, de winnares van de NK Poetryslam 2008, wist Annegriet in een zinderende finale de meeste wasknijpers te bemachtigen. Daarmee is zij de derde winnaar van de NoorderZlam, na Maud Vanhauwaert (2009) en Claudio Ritfeld (2010). Annegriet Wijchers vertegenwoordigt in november de eer van Noorderzon op het NK Poetryslam.
De slamronde van Koos van der Goot zie je hier, Annegriet Wijchers hier, T. Martinus hier, Irene Wiersma hier, Thijs Gilbert hier, Shelly Levestone hier, Nic Castle hier, Fokko Beukema hier en het gastoptreden van Najiba Abdellaoui hier.

Geen opmerkingen: