woensdag 25 augustus 2010

Krentenkoning winnaar NoorderZlam 2010

Claudio Ritfeld, beter bekend onder zijn slamnick Krentenkoning, is gisteravond de glorieuze winnaar geworden van de tweede editie van de NoorderZlam, de officiële Groningse voorronde van de NK Poetryslam. Krentenkoning is lid van het Amsterdamse collectief Poetry Circle Nowhere. In de bloedstollende finale versloeg hij Maryland (Sjaan Flikweert), de nieuwe Rug-huisdichter Joost Oomen en T. Martinus. Het publiek in de bomvolle tent én de jury waren unaniem: de performance was uniek en getuigde van lef. Krentenkoning bespeelde de aanwezigen (met een hoofdrol voor zijn microfoon) en wisselde serieuze onderwerpen af met humor.
In de voorronde verbaasde Justin Samgar (a.k.a. Logos) het publiek, de jury en zijn medestrijders door 400 woorden per minuut te slammen.
Andere hoogtepunten van de avond waren de optredens van New Attraction-mc battle winnaars Mulu en Siroc. Conclusie: meer mc's op Noorderzon.
In december strijdt Krentenkoning tegen de winnaars van andere Nederlandse slams op het NK Poetryslam in Utrecht. Als hij performt zoals gisteren, kunnen we de winnaar al voorspellen!

Geen opmerkingen: